B&B Castilleveld ****Er is niets wat de waarde van de bodem meer tot zijn recht brengt dan een goed glas wijn. En dat is nu net waar Haspengouw in uitblinkt. De beste wijn uit het ’noorden‘ wordt immers gemaakt op de vruchtbare Haspengouwse hellingen.

De Romeinen deden hier 2000 jaar geleden al aan wijnbouw en die traditie is nooit meer verloren gegaan. Haspengouw telt diverse erkende wijndomeinen, die een kwalitatief hoogstaand product leveren.

Haspengouwse wijndomeinen:

Wijnkasteel Genoels-Elderen
Kasteelstraat 9
3770 Riemst (Genoels-Elderen)

  • Wijnkasteel Genoels-Elderen is het grootste wijndomein van België. Je wandelt bij het bezoek rond het kasteel met het prachtig arboretum, rozentuin, proeftuin en de wijngaarden. Je bezoekt het koetshuis, de stokerij en de wijnkelders en streekproductenwinkel. In het wijnhuis proef je de heerlijke kasteelwijn.

Domein Schorpion
Kersendaelstraat 37
3724 Kortessem (Vliermaal)

  • Dit prijswinnende wijndomein kan je ontdekken met met een rondleiding. Je bezoekt de wijngaard en neemt deel aan een proeverij van alle mousserende wijnen met hapjes.

Domein Cohlenberg
Leemzaal 35
3840 Borgloon (Kerniel)

  • Wijndomein Cohlenberg produceert witte en rode wijn onder de gecontroleerde oorsprongsbenaming "Haspengouw". Vanuit de wijngaard heb jeen een prachtig zicht op Abdij Mariën hof. Bij slecht weer vindt de proeverij in degustatielokaal plaats.

Wijndomein Kitsberg
Klein-Gelmenstraat 18
3870 Heers (Klein-Gelmen)

  • Een familiebedrijf dat aan wijnbouw doet volgens de moderne technieken. De aangepaste druivenstokken zijn chardonnay, pinot gris, pinot blanc en muller-thurgau. Alle wijnen worden gerijpt in inox vaten